Edit Content
Click on the Edit Content button to edit/add the content.

Punjenje auto klime

Punjenje auto klime

Postupak punjenja auto klime. Evo koraka koje trebate slijediti:

  1. Pronađite ovlaštenog servisera za klima uređaje automobila u Banja Luci. To možete učiniti putem interneta ili tražeći preporuke od prijatelja i obitelji.

  2. Provjerite je li vaš automobil opremljen R134a klima uređajem. Ako nije, morat ćete odabrati drugi plin za punjenje.

  3. Nakon što odaberete servis, zakazati termin i vozilo odvesti u servis na dogovoreno vrijeme.

  4. Stručnjak će izmjeriti tlak u vašoj klimi i provjeriti postoje li eventualni propusti u sustavu. Ako postoje, potrebno ih je otkloniti.

  5. Nakon što se provjere svi propusti, serviser će spojiti stroj za punjenje na vaš sustav klime.

  6. Kada je stroj spojen, serviser će unijeti količinu plina koju vaša klima uređaj zahtijeva. Količina se obično nalazi u uputama proizvođača automobila ili u uputama za klimu.

  7. Nakon što je plin dodan, serviser će provjeriti je li količina ispravna i jesu li svi dijelovi sustava u dobrom stanju.

  8. Kada se utvrdi da je sustav u redu, serviser će ukloniti stroj za punjenje i vaša klima uređaj bit će spremna za rad.

  9. Prije nego što odete, provjerite jesu li sve tipke za upravljanje klimom ispravne i jesu li svi zračni otvori otvoreni i zatvoreni kako treba.

Napomena: Punjenje klime najbolje je obaviti u proljeće ili ranu jesen kako bi vaša klima uređaj bila spremna za ljetne ili zimske temperature.

Trajanje procesa punjenja auto klime ovisi o nekoliko faktora, kao što su vrsta vozila, količina plina koja je potrebna za dopunu, postoje li eventualni propusti u sustavu, te koliko je brz i iskusan serviser. U prosjeku, proces punjenja auto klime traje između 30 minuta i 1 sat.

Međutim, važno je napomenuti da proces punjenja nije uvijek dovoljan kako bi se osigurao dugotrajan rad klima uređaja. Ako postoje neki problemi u sustavu poput curenja, začepljenja ili oštećenja pojedinih dijelova, potrebno je otkloniti te probleme kako bi se osigurala optimalna funkcionalnost i trajnost klima uređaja.

Stoga, prije nego što se odlučite na punjenje klime, preporučuje se provjera i pregled cijelog sustava od strane stručnjaka kako bi se osiguralo da nema problema u sustavu te da je potrebno samo nadopuniti plin.